sousoší Nejsvětější Trojice s P. Marií

Sousoší Nejsvětější Trojice s P. Marií ve směru Trutnov – Radeč, uprostřed obce po levé straně nad komunikací (u ohybu obecní cesty před objektem bývalého statku čp. 112 ve stínu mohutných akátů). Na čtvercové vyrovnávající pískovcové základně o rozměru 2 m, výšky 70 cm postavena rozměrná architektura sousoší, orientována k jihozápadu. Sokl o rozměru 85x40x65 cm výšky s přisazenými kvádrovými sloupky po pravé a levé straně o velikosti 30x30x90 cm výšky s páskovými římsami v horní části. Na levém sloupku figura andělíčka o velikosti 60 cm držící před tělem tzv. staroboleslavské paladium, pravý andělíček na kvádrovém sloupku chybí. Sokl podstavce s textem, setřený, nečitelná, dole vročení „1802“. Sokl přechází v kónický, štíhlý podstavec o velikosti 145 cm, v dolní části o šířce 60 cm a s volutovými křídly po stranách. Podstavec s reliéfním zobrazením P. Marie ukončen mohutnou odstupněnou, vzdutou hlavicí o tloušťce 40 cm. P. Marie v čelním pohledu v plastickém reliéfu, figura v kontrapostu, oděna do bohatě řaseného roucha, s levou rukou položenou na prsou, pravou rukou přidržující rozevlátý plášť. Za hlavou na podstavci paprsky svatozáře, po stranách podstavce páskové kamenické vrypy, v horní části rostlinný motiv, reliéf o velikosti 90 cm. Vzdutá římsa zdobena hlavičkou andílka na oblacích, s okrajovou páskovou profilací. Na plintu zeměkoule sousoší Nejsvětější Trojice, po levé straně Ježíš Kristus, po pravé straně Bůh Otec, nad hlavami symbol Ducha svatého- letící holubice. V podnoží N. Trojice hlavičky andílků na oblacích. Ve vrcholu vztyčen kamenný latinský kříž o velikosti 50 cm. Světlý pískovec, celková velikost cca 4,2 m.