venkovská usedlost

Řadová venkovská usedlost okapově orientovaná s obytnou částí do ulice. Zleva napojující se sousední dům ustupuje z uliční čáry, takže ponechává část bočního levého průčelí volnou. Toho bylo využito k prolomení úzkého obdélného okna s profilovanou šambránou. Hlavní průčelí člení pět okenních os, segmentově zaklenutý vjezd mezi třetí a čtvrtou okenní osou a vertikální pásy bosování v nárožích, kolem vjezdu a mezi druhým a třetím oknem. V prvních třech osách lícují průčelí obdélná čtyřdílná okna s profilovanými šambránami. Taktéž je tomu i u menších šestitabulkových oken čtvrté a páté okenní osy, která jsou prolomena těsně pod korunní římsou. Ta nese sedlovou střechu objektu, krytou pálenou keramickou krytinou (bobrovkou). Na obytnou část s průjezdem ze západní strany navazuje hloubkový hospodářský trakt, který zasahoval historicky daleko hlouběji do parcely, dnes zůstala zachována už jen nepatrná část. Špýchar, který stával ve dvoře, dnes již také neexistuje. Dvůr uzavírá stodola, která byla přestavěna. Předmět památkové ochrany tvoří: obytná část, na niž se ze západu příčně napojují hospodářská stavení a plocha dvora s maštalí. Parcelu uzavírá stodola, která byla v minulosti přestavěna a není kulturní památkou.