venkovská usedlost

Venkovskou usedlost tvoří obytná budova okapem obrácená do hlavní komunikace a na ni na západě příčně navazující hospodářská stavení. Asymetricky řešené uliční průčelí obytného objektu člení pět okenních os. První dvě osy s novodobými dvoudílnými obdélnými okny v rizalitu. Šestitabulková okna ostatních os rámována profilovanými šambránami, lícují s průčelím a spočívají na podokenních římsách. Mezi třetí a čtvrtou osou vjezd se segmentovým záklenkem a původními ozdobnými vraty. Nevýrazná hlavní římsa nese valbovou střechu s dvěma malými vikýři ozdobenými ve vrcholu drobným volutovým dekorem. Předmět památkové ochrany tvoří: obytná budova, na ni ze západu příčně navazující hospodářská stavení a plocha dvora - vše s pozemkem parc. č. 288.