venkovská usedlost

Průčelí řadové okapově orientované venkovské usedlosti, na něž ze západní i východní strany navazují hospodářská stavení, člení tři okenní osy a kanelurované pilastry se stylizovanými korintskými hlavicemi. V pravé části průčelí je, mezi druhou a třetí okenní osou, prolomen vjezd s původními vyřezávanými vraty, se segmentovým záklenkem, úzkým plastickým orámováním a s antropomorfním klenákem v ose záklenku. V ploše nad záklenkem se nacházejí dva prázdné medailony. Okna prvních dvou os jsou novodobá obdélná, v první ose trojdílné a ve druhé dvoudílné, ve špaletách. Původní dvoudílné okno s větrákem ve třetí ose spočívá na podokenní římse, nesené konzolkami, rámováno profilovanou šambránou s antropomorfním klenákem v ose překladu a volutovým dekorem v parapetní výplni. Hlavní římsa nese sedlovou střechu. Na hlavní uliční objekt se po obou dvorních stranách příčně napojují hospodářské trakty. V minulosti se jednalo o hloubkové trakty, které zasahovaly hlouběji do parcely, která byla v závěru uzavřena zděnými užitnými objekty.