stodola

Přízemní stavba na obdélném půdorysu, kolmo napojená na mlýnici, s polopatrem, sedlová střecha s mírným přesahem kryta raženými taškami. Konstrukci stavby tvoří cihelné pilíře z ručně vyráběných nerovných cihel ( možná druhotně použitých). Pilíře jsou zevně omítané, mezi nimi prkenné výplně stěn a obednění polopatra. Pouze mlýnice je oddělena příčkou, zděnou z cihel, s kolkem: “Tosovský - patent”. Na volné štítové straně opatřena kamennou podezdívkou - z pískovcových kvádrů, štít se prostě bedněný, se sdruženým novodobým okénkem do podkroví. Stodola byla původně průjezdná, stranu do zahrady vyplňují dnes nepoužívaná dvoukřídlá prkenná vrata, kdežto na straně vjezdu ze dvora jsou novější vrata posuvná na kolejničkách. Podlaha nepůvodní, opravena 1996. Trámovou konstrukci stropu podepírá jeden středový průvlak, na něm bedněná podlaha podkroví. krov tvoří stojatá stoice se sloupky, vzpěrami a pásky.