městský dům

Řadový městský jednopatrový dům na hloubkové parcele. Do ulice Dr. E. Votočka se obrací tři okenní osy. V přízemí jsou prolomeny dva polokruhově sklenuté oblouky, které dosedají na hranolové pilíře- krajní jsou zděné, omítnuté stejně jako zbytek fasády, se zděnými sokly, střední vyšší pilíř je z pískovce s římsovou hlavicí. Podloubí je sklenuto dvěma poli placek. Stěna domu je prolomena dvěma segmentově zaklenutými otvory- vpravo jsou v profilovaném pískovcovém portálu zavěšena dvoukřídlá krámská vrata, vlevo je druhotně prolomený otvor pro jednokřídlé novodobé dveře- z původního pískovcového portálu se zachovaly jen vertikální části, s prodlouženou lištou na okraji, ušima a v levé části ostění také se zbytkem nadpraží. Fasáda domu má žlutý nátěr s bílými architektonickými prvky. Okna prvního patra jsou ven otvíravá, čtyřtabulková s poutcem ve dvou třetinách výšky. Jsou umístěna na plochých parapetech s jednoduchou lištou na horním okraji a rámována štukovou, na okraji profilovanou šambránou. Okna do podkroví mají projmuté parapety a okosenou vnitřní hranu plochého ostění. Fasádu zakončuje korunní římsa s jednoduchou profilací. Zadní průčelí má také žlutou barvu a bílý architektonický dekor. V přízemí je prolomen v pravé ose segmentově zaklenutý portál, ve střední a levé ose jsou dvě obdélná okna s plochými lištami a výplněmi typu T. V patře na plochou parapetní římsu nasedají dva otvory s plochými šambránami- vpravo jednoduché dvoukřídlé okno, vlevo otvor se sdruženými dvoukřídlými okny. Do podstřeší jsou prolomena malá obdélná okénka řazená po dvou. Sedlová střecha domu je obrácena hřebenem souběžně s průčelím, krytá plechem, prolomená ve vrcholu světlíkem.