městský dům

Jednopatrový řadový městský dům na hloubkové parcele, která je zakončena úsekem bývalé hradby (v současnosti omítnuté z obou stran). Do ulice Dr. E. Votočka se obrací tři okenní osy v břízolitové fasádě. Přízemí je do prostoru podloubí prolomeno poloeliptickým obloukem, sklenutým na jednoduché hranolové pilíře se zvýrazněnými zděnými sokly- celek je omítnutý. Nad přízemím probíhá hladký vpadlý lizénový pás, na který navazují vertikální pásy na okraji fasády a další horizontální pod korunní římsou. Obdélná okna prvního patra s šestitabulkovými výplněmi jsou rámována úzkou hladkou lištou. Okna do podkroví jsou osazena ve všech osách pod korunní římsou, jsou ležatě obdélná a kromě levé osy jsou v nich zachovány vysklené rámy dvoutabulkových čtyřkřídlých výplní. Korunní římsa, završující fasádu, má ve spodní části podložený obloun; navazuje hranolový profil a sima. Stěna domu je do podloubí prolomena dvěma segmentovými otvory vstupů. Levý portál má profilované klasicistní ostění z arkózy, přetažené omítkou, levý stejného typu má odhalené ostění ze světlého pískovce. Loubí je sklenuto rozsáhlou plackou. Zadní fasáda domu je vyzděna ze smíšeného zdiva, většinu materiálu tvoří cihly, v přízemí jsou kladeny zhruba ve stejném poměru s pečlivě otesanými pískovcovými kvádříky. Přízemí prolomeno dvěma pravoúhlými okenními otvory, bez výplně. Mají zachovány poničené kamenné parapety s jedním ústupkem (ze světlého pískovce). V pravé krajní ose je osazeno jednoduché pravoúhlé arkózové ostění portálku. Okna patra měla rámování hladkými lištami (patrné v levé krajní ose). Výplně typu T se zachovaly u všech os. Střecha sedlová s hřebenem souběžným s průčelím, krovní konstrukce vaznicová.