městský dům

Řadový jednopatrový městský dům na hloubkové parcele zakončené úsekem městského opevnění. Od sousedních parcel je oddělen parcelními zdmi z lomového kamene. Průčelí do ulice Dr. E. Votočka je opatřeno třemi okenními osami. V přízemí prolomeno dvěma oblouky podloubí, které jsou sklenuty na masivní zděné hranolové pilíře. Klenba podloubí je od prostor sousedních domů oddělena pasy, sestavena ze dvou polí se styčnými trojúhelnými lunetami a okraji vytaženými do mírných hřebínků. Stěna domu se do podloubí otvírá novodobým výkladcem krámku s dveřmi vlevo a klasicistním pískovcovým portálem vpravo. Pravoúhlý portál s krychlovými hlavicemi s motivem květiny v centru je završen masivním nástavcem s vytesaným nadsvětlíkem v podobě dlouhého ležatého oválu. Nástavec má vykrojené horní rohy. Fasáda domu má žlutou barvu. Hlavní členění zajišťují ploché štukové rámce. Široké ploché ostění mají oblouky přízemí s vystouplými lichoběžníkovými klenáky s hrubou omítkou. Na ně navazují lizénové rámce a plochá parapetní římsa oken 1. patra. Okna mají plochá ostění, která jsou svázána s malými ležatými obdélnými okny do podkroví. Nad okny 1. patra probíhá plochá kordonová římsa položená na vloženém čtvercovém zrcadle. K domu v zadní části přiléhal přízemní přístavek. Nad ním je fasáda prolomena dvěma okenními osami s okny hladce ve fasádě. Okenní výplně 1. patra jsou členěná do kříže. Okna pod střechou jsou obdélná. Zadní fasáda má poničenou žlutou omítku a zakončuje ji desková římsa. Sedlová střecha je orientována hřebenem souběžně s průčelím, kryta plechem, prolomena skleněným světlíkem, krov vaznicové konstrukce části zvedá, je zakončen bývalou hradbou, prolomenou pravoúhlými vrátky.