kaple

Orientovaná stavba je postavena v prudkém svahu na kamenné podezdívce. Dřevěná tesařsky řešená konstrukce je vystavěna na základech obdélného půdorysu s předsazenými schůdky ve středové ose směrem k cestě. Zastřešení je sedlové se zvonicí v přední části, která má jehlanovou stříšku a makovici s křížem. Střešní krytina je kombinací staršího eternitu a gumových šablon. K východní straně přiléhá drobný přístavek obdélného půdorysu s obdélným oknem a pultovou střechou. V ose východního štítu je oválné okénko s terčovitým rámem výplně. Tesařská práce je novějšího charakteru, materiál byl opracován strojově. Ke vstupnímu průčelí přiléhá valbová střecha nad obdélným základem, opřená o dva dřevěné pilíře. Ve štítu nad vstupní stříškou je segmentově završené okno. Kovová konzola ve štítu nese dřevěnou sochu anděla. Deštění ve štítu je zdola obloučkově zakončeno. Obě boční průčelí jsou provedena totožně, připevněnými pilíři s konzolami rozdělena do dvou polí a v každém jedno segmentově tvarované okno. Interiér je zastropen do plochy s bočními šikminami. Veškeré svislé plochy a strop v interiéru jsou obloženy dřevěnými lakovanými prkny. Podlaha je dřevěná prkenná. Nad vstupem je umístěn kůr se zdobněji provedeným zábradlím s motivem balustrády. Na kůr vede novější dřevěné schodiště s nášlapnými prkny.