městský dům

Jednopatrový řadový městský dům na hloubkové parcele. Do ulice Dr. E. Votočka se obrací tříosé průčelí s fasádou zašlé žluté barvy a architektonickými prvky v barvě terakoty. Přízemí domu je prolomeno dvěma polokruhově sklenutými otvory podloubí, které vybíhají ze zděných hranolových pilířů na masivních soklech. Ve cviklu mezi oblouky je osazen malý kruhový reliéf andílka hrajícího na housle. Okna prvního patra jsou osazena na kamenné profilované parapety- pravá osa má samostatné okno a střední a levá osa je sdružena do jednoho ostění s plochým středním sloupkem a lištovým rámem s kulatým podloženým profilem. Stejné rámování má i okno v pravé ose. Okno podkroví jsou ležatá obdélná, zasazená v hloubce, s dvoukřídlými výplněmi. Profilovaná korunní římsa je z větší části odpadlá, takže vystupuje cihelné zdivo. Stěna domu je do podloubí prolomena třemi otvory- krajní jsou shodné, zaklenuté segmentově, opatřené profilovanými arkózovými portály s novodobými výplněmi kombinujícími skleněné tabulky s dřevěnými rámy. Mezi portály je situováno malé segmentově zaklenuté okno s novodobou paprsčitou mříží. Loubí je sklenuto stlačenou valenou klenbou se dvěma páry nepravidelně protilehlých trojbokých lunet. Od sousedních prostor je odděleno segmentovými pasy. Zadní tříosé průčelí má bílý fasádní nátěr s terakotovou barvou na architektonických prvcích. V přízemí jsou prolomeny dva otvory- pravý s typovou dveřní výplní, se širokou lištou pravoúhlého ostění, které je ve středu nadpraží segmentově vypjato. Levý široký pravoúhlý otvor je také rámován plochou lištou a je vyplněn dvoukřídlými garážovými vraty. Šestitabulková okna prvního patra mají ploché šambrány, nečleněná ležatě obdélná okénka do podkroví jsou osazena hladce do fasády. Patra oddělují ploché kordonové římsy. Sedlová střecha domu je orientována hřebenem souběžně s průčelím, opatřena plechovou krytinou. Dvorek za domem je propojen se sousedními parcelami, zatravněn, z části pokryt betonovými panely.