měšťanský dům

Řadový dům s jedním podzemním a třemi nadzemními podlažími. Trojosé průčelí řešeno monumentálně s novorenesančním štukovým tvaroslovím. Uliční parter dekoruje rustika, přerušovaná parapety s reliéfními ovocnými festony. Fasádu prvního patra lemuje nárožní rustika, trojici oken s půlkruhovým záklenkem rámují okenní edikuly v podobě třičtvrtěsloupů s korintskými hlavicemi, na něž dosedá hladké kladí vrcholící segmentovým (ve středu) a trojúhelným (po stranách) frontonem. Okenní parapety postranních oken v podobě slepé kuželkové balustrády přechází ve skutečnou balustrádu rámující balkon nad hlavním vstupem, podložený dvojicí volutových konzol zdobených akantem. Na korunní římsu podloženou opět volutovými konzolemi zdobenými akantem navazuje mansardová střecha členěná vikýři a zdobená původními tepanými prvky (akroteria, voluty). Po pravé straně dvorní fasády přiléhá k domu úzké křídlo s verandou v patře. Dvorní průčelí je zachováno v původní podobě, s kordonovou římsou a třemi nepravidelnými osami oken.