kaple sv. Michaela

Soliterní stavba kaple na centrálním křížovém půdorysu s polygonálně zakončeným presbytářem, s centrálně gradovanou skladbou hmot: /střední kvádrová hmota, lehce prevyšující boční křídla kříže, nese polygonální podnož kruhového tamburuzakončeného oplechovanou kopulí, protaženou ve vrcholu plechem pobitou lucernou, která vrcholí kovaným křížem. Křídla kříže jsou zakončena nízkými trojúhelnými štíty, (vyjma valbového zakončení nad presbytářem), na vstupní straně je štít vytažen v drobnou zvoničku středomořského typu, s tympánem, s trojúhelným štítkem, v jehož vrcholu je stojící socha žehnajícího Krista, přidržující vysoký kříž. Stěny kaple v exteriéru jsou hladce omítané, v barevné kombinaci bílé se žlutými architektonickými články. Sokl z pískovcových kvádrů nese nárožní liseny, propojené pod římsou obloučkovým vlysem. Okna půlkruhově zakončená, v profilovaných ustupujícícíh špaletách, historizující členění zasklení v subtilních rámech. Vstupní průčelí je akcentováno edikulovým portálem, vymezeným po stranách polosloupy na vysokých pískovcových soklech, s krátkými úseky kladí, se střechovitě zalomenou římsou.Po bocích v ose polosloupů sochy andílků, pískovec, podživotní velikost, vlevo klečící na obláčku, opírá se o kotvu, vpravo v opozici klečící s křížem a hořícím srdcem. Vlastní vstup má půlkruhově zakončené ostění s bohatě zdobenými neoslohovými dvoukřídlými dveřmi. Nad vstupem kruhový hodinový ciferník. Polygonální podnož tamburu je zakončena profilovanou římsou, tambur též, jeho okna jsou půlkruhově zakončená, v ustupujících šambránách.