obytná budova

Obytné stavení je přízemní, roubené, v hlavním štítovém průčelí je situována světnice se záklopovým, nezvykle vysoko (přibližně 3 metry nad úrovní podlahy) vyneseným stropem. Obdobná situace je i v komunikační síni. V zadní části síně se záklopovým stropem je vydělena černá kuchyně, která je valeně zaklenuta. Za ní se pak sestupuje do sklepa. Na síň navazuje roubená komora s poloklenbou, která je patrně jedinou takovou to komorou dochovanou v širším regionu. Ze síně je také, po žebříkovém schodišti, uzavřeném v bedněném přístavku, přístupno podkroví s půdou. V hlavním průčelí jsou do světnice vedena tři obdélná okna, lícující se stěnou, dělená do šesti tabulek. Rovněž na ose lomenice je obdobné obdélné okno do podkroví. V boční podélné stěně, k níž přiléhá pod střechu zatažené zápraží, jsou dvě obdélná okna do světnice, na třetí ose je pak obdélný vchod, vymezený dřevěnou zárubní. Na dalších dvou osách jsou obdélná, dnes zaslepená okna do komory v zadní části stavení. Zadní štítové průčelí má rovněž svisle bedněnou lomenici. Nad stavením je vynesena sedlová střecha, krytá raženou taškovou krytinou.