kostel sv. Mikuláše

Půdorys: obdélná loď a užší obdélné presbyterium. K bokům hlavní lodi přistavěny užší boční, s tribunami v patře. V průčelí věž, při severním boku presbyteria obdélná sakristie. Vnějšek: Nároží presbyteria podpírají jednou odstupněné opěráky. Sakristii osvětlují malá lomená okénka. Stěny lodi člení liseny. Na jihu předsíňka, členěná pilastry. Hlavní portál na věži má obdélné, profilované ostění. Střed nadpraží vysazen. Korunní římsa přechází z kostelní lodi na věž a vytváří nízký trojúhelníkový štít. Nároží rámují ploché pilastry. Věž vrcholí nyní jehlancovou, plechem krytou střechou. Do cca 1950 byla původní šindelová cibule. Střecha kostela kryta taškami. Vchod na hřbitov branou a pilastry a nikou v obloukovitém štítu. Ohradní zeď starého hřbitova z lomového kamene a krytá šindelovou stříškou po převratu v r. 1945. V přední části u silnice bezdůvodně odbourána, ke škodě památkové podstaty objektu.