obytně hospodářská budova

Podélná budova obdélného půdorysu, běžící paralelně s hlavním stavením, se významně svým štítovým průčelím uplatňuje v prostranství návsi. Jedná se o patrový, z kamene zděný objekt, zastřešený sedlovou střechou,nad hlavním průčelím zvalbenou , krytou bobrovkami. Hlavní průčelí je v přízemí bez oken. V patře, ve fasádě odděleném od přízemí patrovou římskou, jsou na dvou osách okna s obdélnými dřevěnými, šestitabulkami členěnými okny. Další dvě stejně velká okna jsou ve štítu průčelí. Podélné průčelí orientované do dvora je v přízemí trojosé, na každé ose je pravoúhlý vchod, dveře chybí, ostění jsou narušená. Přízemí je trojdílné, uprostřed je cihlovou valenou klenbou zaklenutá síň se schodištěm do patra, po stranách jsou rovněž klenbou zastropené komory. V patře, při hlavním štítovém průčelí, je obytná místnost výměnku, ze dvora vede jedno obdélné, v líci osazené okno, dělené do šesti tabulek. Další okenní otvor směřuje do prostoru chodby nad síní v přízemí. Odtud vedou dveře do obytné místnosti a do komory na protější straně. Zde je zřícen strop mezi přízemím a patrem. Strženo je rovněž zadní štítové průčelí, štít je otevřen, tato část je provizorně zakryta vlnitým eternitem. Protější boční stěna, orientovaná k sousední zástavbě, není nijak členěna.