kostel sv. Václava

Jednolodní kostel s lodí rozšířenou ve střední části a půlkruhově ukončeným presbytářem, orientovaným k SV. K presbytáři přiléhají dva přístavky.V ose lodi se k JZ průčelí váže hranolová věž, na JV s půlválcovým přístavkem, nesoucím šnekové schodiště. Věž je završena jehlancovitou střechou. JZ průčelí věže se otevírá dekorativním ústupkovým portálem s půlkruhovým tympanonem. Portál je lemován sloupky s korintskými hlavicemi. Fasády jsou členěny lizénovými rámci s obloučkovým vlysem a otevírají se sdruženými okny. Střecha je kryta bobrovkami, částečně glazovanými. Vnitřní prostor je jednolitý, stroze pojatý. Jeho nejvýraznějším prvkem je do prostoru lodi otevřený vyřezávaný dřevěný krov. Předmětem ochrany je kostel na vymezeném pozemku.