sousoší Nejsvětější Trojice

Sousoší se nachází v obci, při hlavní silnici. Je osazeno na dvoustupňové betonové pódium. Podstava je tvořena podnožní deskou, soklovou patkou, hranolovým tělem a profilovanou římsovou hlavicí. Na této hlavici spočívá v popředí blok opracovaný do podoby oblačné kupy s andílky, vyvedenými v hlubokém reliéfu. Na tomto bloku je osazena sedící postava Panny Marie Královny. Původně byla po její pravé ruce na římsovou hlavici osazena socha sv. Josefa s Ježíškem, na druhé straně pak socha sv. Václava. V současné době sochy obou světců na sousoší chybí. Za blokem oblačné kupy je osazena širší profilovaná soklová patka, nesoucí dvousloupí s kanelovanými dříky a dekorativními hlavicemi, na nichž spočívá ornamentem zdobený architráv, vynášející římsovou desku. Na ní je pak osazeno sousoší Nejsvětější Trojice, vyjádřené sedícími postavami Ježíše Krista a Boha Otce, mezi nimi je pak na železném prutu upevněna holubice Ducha Svatého. Z čelní strany je do hranolu těla podstavy vsazena obdélná mramorová deska s nápisem: "Gib heiligste Dreifaltigkeit / Uns in dem Guten Festigkeit; / Und fehlen wir, so wäsche schnell / Uns ab ein Reuethränenquell / Errichtet von Johann und Anna Kössler / im Jahre 1895 /". Na soklové patce je v horním pravém roku signatura: "W. Jansa, Böhm. Trübau. /".