kaple Nejsvětější Trojice

Orientovaná stavba tvořena obdélnou lodí s půlkruhově ukončeným závěrem a předsazenou věží, po pravé straně s tělesem šnekového schodiště na varhanní kruchtu a do věže. Objekt ukončen sedlovou v závěru valbovou střechou s břidlicovou krytinou, věž kryta oplechovanou cibulovou bání s otevřenou lucernou. Fasáda hladká s částečně zaobleným nárožím a nízkým soklem, ve střední ploše s lizénovými plochami, ukončena jednoduchou korunní římsou. Jednoosé průčelí s hlavním vstupem s kamenným ostěním se segmentovým záklenkem. V ose nad ním mělká segmentově ukončená nika s fragmenty figurální výmalby. Pod korunní římsou po stranách kruhové štukové rámce. Fasáda lodi prolomena na každé straně dvěma segmentově ukončenými dělenými okny s venkovní kovanou mříží. Vstup osazen jednokřídlými rámovými svlakovými dveřmi ve spodní části s kazetami, v horní části se svislými příčlemi a pevným nadsvětlíkem.