obytně hospodářská budova - obytný dům s chlévy

Zastřešení objektu je sedlové, střešní krytina je tvořena pálenou taškou bobrovkou. V přední obytné části je směrem do dvora vysunutá dřevěná pavlač, která původně zasahovala celou délku domu. Západní štítové průčelí je tříosé, fasáda je zdobena výraznou bosáží a profilovanými štukovými šambránami - datování 1907. Z této doby pocházejí rovněž okenní výplně tvaru T se zdobenými hlavicemi klapaček. Dispoziční řešení vychází z tradičního trojprostorového uspořádání, střední vstupní síň je v přízemí nevelká, zato v 1. patře, kde bývala patrně v tomto místě sýpka, je značně rozměrná, s trámovým stropem se záklopem z masívních fošen, pokrytých mazanicí. Patro je přístupné skrytým schodiště, obcházejícím těleso pece v čele síně. Při průčelí jsou ze síně přístupné dvě nevelké obytné místnosti, na druhé straně síně do dvora komora a vzadu za ní polozapuštěný sklep. V patře při průčelí je jediný prostor otevřený do krovu. V hospodářské části je vetší prostor chléva, za ním menší dílna, obvodové zdivo kamenné, klenby cihelné.