kostel Navštívení Panny Marie

Kostel Navštívení Panny Marie je jednolodní zděná omítnutá stavba s odsazeným trojbokým presbytářem s přistavěnou sakristií. Před hlavní průčelí přistavěna hranolová věž zakončená cibulí s lucernou. Nad kněžištěm umístěna sanktusní věžička. Sanktusník a věž kryjí plechové šablony. Střecha nad lodí a kněžištěm krytá pálenou taškou bobrovkou. Zdivo je opukové. Věž je patrová, obě podlaží jsou oddělena horizontálním po obvodu věže obíhajícím lisénovým pásem. Hlavní průčelí je jednoosé, v prvním nadzemním podlaží se v ose nachází nika, která je umístěná v segmentovém mělkém záklenku. V patře je okno zaklenuté do půloblouku s ústupkem, nad oknem segmentová suprafenestra. Levé boční průčelí věže je členěno stejným způsobem jako hlavní průčelí s tím rozdílem, že v segmentovém mělkém záklenku chybí nika. Pravé boční průčelí věže je členěno odlišně - v prvním nadzemním podlaží je v ose umístěn portál s ušima, kapkami a klenákem. Dveře jsou novodobé, dřevěné dvojkřídlé. Nad portálem je umístěno okno s ušima a klenákem, v současné době je částečně zazděno. Levé boční průčelí lodi je členěno třemi osami, v první a třetí osa je okenní, v prostřední ose nalezneme okno a portál. Okna jsou segmentová ve špaletě, okenní výplň tvoří dvacet skleněných čtvercových tabulek v rámu s křížovým členěním. Spodní pole jsou po šesti tabulkách, horní po čtyřech. Portál je s ušima, kapkami a zdobeným stylizovaným klenákem. Vstupní otvor je zazděný. Pravé boční průčelí lodi je členěn stejně, jen vstupní otvor je zde funkční. Dveře jsou dřevěné novodobé. Vedle portálu je umístěn novější (19. st.) drobný náhroběk z pískovce obdélného tvaru. Spodní část náhrobku tvoří římsa, ukončen je trojúhelným štítem, v tympanonu je reliéf kříže a vavřínových (palmových) listů. Nápisová deska chybí. Na loď navazuje odsazený presbytář. Na obou bočních stranách je umístěno jedno okno, stejného typu jako na lodi. k presbytáři je přistavěna drobná sakristie na obdélném půdorysu. Na jejím pravém bočním průčelí je obdélné zamřížované okno. Po obvodu stavby obíhá fabionová římsa.