turistická chata - horská bouda

Přízemní horská chalupa je vystavěna při turistické cestě nad Davidovými boudami po levé straně ve směru k Petrově boudě. Objekt stojí na terase, okapovou stranou souběžně s cestou k jihovýchodní straně. Štíty jsou původní, svisle bedněné, s laťováním, s mírným předsazením, s obdélnými okny. Ve střeše jsou osazeny dva vikýře z 1. poloviny 20. století, z tohoto období pocházejí úpravy původního dřevníku k severovýchodní straně. Nízká kamenná podezdívka vyrovnává svažitost terénu. Průčelní štít k jihozápadní straně s valbovou stříškou ve vrcholu, o jednom poli se dvěma sdruženými okenními osami dělenými na dvě poloviny, ve vrcholu štítu vyzír, přízemí světnice s dvěma okny. Okapová strana trojtraktová, od severovýchodního nároží trojdílné okno hospodářského zázemí osazeno ve svislém bednění; původní hospodářská část zděná se vstupními dveřmi a dvěma okny po stranách a předsazeným zádveřím. Jihozápadní nároží se světnicí a třemi obdélnými okenními osami, okna světnice obdélná, dělená do šesti polí. Krov sedlové střechy s bedněním, krytinou plechové šablony. Severozápadní okapová strana s vikýřem, pohledově neuplatněna.