socha sv. Jana Nepomuckého

Socha sv. Jana Nepomuckého se nachází ve střední části obce, na otevřeném prostranství mezi severně se nacházejícím areálem farního kostela sv. Jana Křtitele a jižně položenou budovou zámku. Čelní stranou je orientována k východu. Socha je osazena na trojdílnou podstavu usazenou na podnožní desce zahloubené v terénu. Podstavu tvoří hranolová soklová patka, hranolové tělo s bočními volutovými křídly a římsová hlavice s obloukově vzedmutým profilovým průběhem ve střední části. Na čelní straně patky je ve dvou řádcích vtesán nápis „MICHAEL MEIXNER / ANNO 1801 /“. Hranolové tělo je v plochách volutových křídel zdobeno rokajovými pásky, ve střední části pak obdélným zrcadlem vymezeným pletencovým rámováním. V něm je znázorněn výjev svržení sv. Jana Nepomuckého z mostu (světcovo tělo padá hlavou dolů do řeky naznačené reliéfními vlnkami, na mostě jsou tři postavy vojáků). Hlavice je zdobena festonem. Světec je vyveden v životní velikosti (v. 158 cm, š. 78 cm, hl. 45 cm), v tradičním postoji, prostovlasý, v kanonickém odění. V pravé ruce při svém boku drží biret, levou rukou tiskne k hrudi přiložený krucifix. V úrovni nohou je vyvedena rokajová kartuš s motivem jazyka ve svatozáří.