kostel sv. Markéty

Jednolodní orientovaná stavba s půkruhově uzavřeným presbytářem, sakristií na jeho S straně. Při JZ nároží k J vystupuje masivní věž. Fasáda členěná lizénovými rámci a obloučkovým vlysem. Okna završená oblouky, dveře (mimo Z) pravoúhlé. V Z průčelí vstup obloukový zdůrazněný portikem s nízkou sedlovou stříškou, výše nika. Nad kruhovým oknem obloukem nápis DŮM MŮJ DŮM MODLITBY JEST . Vršek štítu převýšen. Střecha kostela sedlová, nad presbytářem zvalbená, střecha sakristie valbová, střecha věže s 4 trojúhelníkovými štíty uprostřed stran, přechází do vysokého osmibokého jehlance. Krytina plechová, jehlan věže kryt eternitovými šablonami, hrany plechem. Interiér sklenut plackovými klenbami, starší výmalba; v sakristii strop plochý. Kruchta s dřevěnou balustrádou nesena 2 sloupy. Dveře sakristie barokní. V oknech presbytáře vitraje. Předmětem ochrany je kostel sv. Markéty na příslušném pozemku.