hala Kotlárna

Počátky objektu Kotlárny spadají do 19. stol., s pozdějšími úpravami (např. M. Blecha 1889-91), výrazná přestavba Blechou i 1906-1907. Halový objekt na obdélném půdoryse, orientovaný vůči Pernerově ul. podélně. Hala členěna na tři podélné lodě - hlavní loď je vyšší s charakteristickými trojúhelnými štíty, po krajích skosenými. Loď při ulici má v JZ rohu vyzděnou hranolovou věž, o patro přesahující střechu nad postranní lodí, zastřešenou sedlovou střechou s trojúhelným štítem do ulice. Všechny lodě jsou zastřešeny rovněž sedlovou střechou, přičemž hlavní a postranní loď při ulici jsou opatřeny pásem vrcholových světlíků, postraní loď ve dvoře má pásy světlíků orientovány příčně. Střecha haly je prosvětlena podénými pásy prosklených ploch. Konstrukce haly je složena z ocelové nýtované příhradoviny, železobetonových hranolových pilířů, obvodového zdiva a dodatečně vestavěné lehké ocelové konstrukce pater s železobetonovými stropy. Zastřešená konstrukce haly přesahuje východní štít o několik polí - přesah vytváří otevřený volný prostor před vstupem - dvoranu.