venkovská usedlost

Okapově orientovaný přízemní objekt s valbovou střechou je krytý pálenou keramickou taškou (bobrovka). Objekt má dvorní hloubkový trakt při západní straně. Severní hlavní průčelí objektu s pěti okenními osami prolamují ve středu objektu vstupní vrata do průjezdu otevřeného do dvora. Levá část průčelí je tvořena menšími dvojitými dvoukřídlými okny, jedno prostřední okno je zazděné. V pravé části severního průčelí se nachází trojice dvojitých oken, členěných do T. Okolo oken jsou jednoduché profilované šambrány a pozůstatky podokenních říms. Segmentově zaklenutý vjezd, s typickými dřevěnými vraty, je rámován prostými lizénami, které lemují i boční nároží a boční průčelí na západní straně, které je prolomeno jedním oknem (stejný typ jako okna v levé části uličního průčelí). Fasáda objektu, podobně jako střešní konstrukce a krytina jsou velmi výrazně poškozeny. Ve dvorních částech došlo již k propadům střešní konstrukce, poškozeny jsou i stropy obytné části. Objekt se nachází v havarijním stavu.