obytná budova s výměnkem

Okapově orientovaný přízemní objekt s valbovou střechou, krytou pálenou keramickou taškou (bobrovka). Objekt má dva dvorní hloubkové trakty. Hlavní průčelí objektu jižně orientované je členěno 5 okenními osami a průjezdovými vraty, tradičně umístěními ve střední části průčelí. Pod dvojicí oken v pravé části hlavního průčelí se nacházejí obdélníková okna do sklepení. Průjezdová část je lemována jednoduchými lezénami, které pak lemují celé uliční průčelí v nárožích i pod korunní římsou. Tyto jednoduché hladké lezény přecházejí do soklové úrovně, kde tvoří sokl, který je opatřen nevhodně moderním nátěrem (marmolitem) a plechováním. Dvojitá dvoukřídlá šestitabulková okna jsou umístěna v líci hlavního průčelí. Dřevěná dvoukřídlá vrata jsou klenutá segmentovým záklenkem. Po odstranění sousedního objektu z východní strany vyniklo východní boční průčelí, které je částečně tvořeno z kamene, tyto části zůstaly neomítnuty. Východní hloubkový trakt nenavazuje na obytnou část v jedné linii, ale poslední část dvorního traktu tvoří z východní strany mírný rizalit ve směru do sousední parcely.