kostel sv. Jiří

Jednolodní orientovaná stavba s pravoúhlým mírně odsazeným presbytářem a s věží nad západním průčelím. Budova je postavena ze smíšeného zdiva, zastřešená sedlovou střechou, krytou pálenou krytinou a plechem. Nad západním průčelím vystupuje z těla objektu čtyřboká věž s nízkou stanovou střechou na atice, krytá plechem. Západní část budovy v šířce věže obsahuje kruchtu, přístavek božího hrobu a schodiště. Přízemní část západního průčelí částečně pokrytá omítkovou rustikou. V ose západního průčelí ve vpadlém poli hlavní vstup n obdélném kamenném ostění s jednoduchou profilací, nad ním profilovaná římsa nesená výraznými ankonami. V západní části objektu obíhá průčelí kladí s vysokými triglyfy a kapkami ve vlysu, nad západním průčelím atika s rovnou římsou. Ostatní průčelí jsou zakončena profilovanou korunovou římsou s vlysem. Okna lodi i věže půlkruhová, v hladném ostění. Omítka vápenné, hladká, bez plastického členění, provedená v okrovém odstínu.