socha sv. Jana Nepomuckého

Sochu sv. Jana Nepomuckého tvoří sokl a vlastní socha světce. Sokl je dvoudílný - na hranolový podstavec, ukončený zaoblenou římsou, navazuje hlavní část soklu, v dolním úseku konvexně rozšířená. Na všech čtyřech stěnách soklu je vyryté zrcadlo s dovnitř vybranými rohy a se stejným vybráním uprostřed horní a dolní strany. Na zadní stěně soklu je zrcadlo zdobené reliéfy - dole jsou voluty, nad nimi mušle, uprostřed další zrcadlo s dovnitř vybranými rohy. V zrcadle je zbytek nápisu, nahoře střapec - po stranách s letopočtem, na ostatních stěnách je zrcadlo prázdné. Dnes již není nápis na zadní straně soklu čitelný, starší evidenční list uvádí toto jeho znění: „De: 16no SU: Pern Ao: 1815“ Vlastní socha světce stojí na deskovém podstavci. Jan Nepomucký stojí v kontrapostu pravé nohy. Je oblečen v kněžské roucho, členěné do několika poměrně hrubě naznačených svislých záhybů, dalmatika má ozdobný dolní lem. Obě boty jsou pod oděvem viditelné. Světec má kožešinovou pláštěnku s kapucou, sepnutou u krku. Pláštěnka je dole ukončena střapečky, kryje téměř celé paže. Jan Nepomucký oběma rukama drží krucifix, opřený o levé rameno. Světec má krátký vlnitý plnovous a kratší, rovněž vlnité vlasy, hlavu kryje biret. Hlava je nakloněná doleva, hledí na krucifix.