dům

Jde o patrový objekt postavený na obdélném půdorysu se zděným přízemím a hrázděným patrem. Severozápadní průčelí je dvouosé. V přízemí jsou dvě novodobá dvoukřídlá dřevěná okna ve špaletě, s křídly rozdělenými vodorovnou příčlí na poloviny. Na pravé straně je stěna mírně rozšířená o část, podpírající pavlač. V patře jsou dvě menší nedělená dřevěná okna v líci. Nad stěnou se zvedá bedněný trojúhelný štít se spoji krytými lištami. Střední část je bedněná svisle, jsou v ní umístěna dvě nedělená okna, lemovaná vlnovkovitě vyřezávanou dřevěnou šambránou. Zbývající plocha, oddělená nahoře dřevěnou římsou a po stranách vyřezávanou lištou s balustrovitými tvary, je bedněná diagonálně tak, že nad středem tvoří klas směřující vzhůru. Horní část štítu je rozdělená svisle na poloviny lištou s oválným tvarováním, jeho boky zdobí další lišta s obloukovitým okrajem. V přízemí jihozápadního průčelí je v osách první a druhé zleva obdobné okno jako na severozápadě, v dalších osách jsou dveře a tři okna – vše s novodobými výplněmi. Patro je na této straně bez viditelného hrázdění, po celé jeho šíři je umístěná dřevěná pavlač. Její zábradlí je členěno pravidelně rozmístěnými arkádami, dolní a horní okraj lemují lišty s obloukovitými a zubovitými motivy (obě jsou odlišného provedení). Sloupky pavlače jsou ve střední části vyřezávané do balustrovitého tvaru. Severovýchodní stěna domu je v patře bez otvorů, hrázdění zde není viditelné (na fotografii z roku 1989 viditelné bylo). Jihovýchodní strana je téměř celá zakrytá v ose připojenou nižší obdélnou hospodářskou přístavbou se sedlovou střechou. Viditelná je část štítu, tvořená svisle kladenými prkny. Dům má sedlovou střechu, krytou bobrovkami.