Tříkrálová štola

Štola zvaná Tříkrálová je uzavřené důlní dílo, jehož ústí se nachází v Mikulovském údolí. Probíhala zde především těžba stříbra. Přístupná je pouze z části, jedná se však o rozsáhlý důlní komplex. Unikátním způsobem jsou ve štole zachovány některé dřevěné konstrukce a také řada letopočtů či důlních značek vysekaných na stěnách. S povrchem je štola spojená šachtou. Ze štoly byly raženy dobývky, některé i velmi rozsáhlé, z nichž největší je asi 3 m široká, 20 m dlouhá a 15-20 m vysoká. K vertikální dopravě rudy bylo v dole osazeno několik rumpálů. Jeden z nich, poškozený při sesuvu v dole, byl převezen do Národního technického muzea v Praze, kde byla provedena jeho konzervace a následně byl umístěn do muzea v Hrobu.