márnice

Zděná barokní stavba márnice na svažitém pozemku hřbitova tvoří podnož přízemní kaple, do které vede přístup po 5 schodech. Půdorys čtvercový, s půlkruhovým závěrem. Na průčelních rozích, které jsou zaobleny, vždy 2 pilastry nesoucí kladí a profilovanou římsu obíhající budovu. Vchod obdélný s kamenným lištovým ostěním s ušima a klenákem a neobvykle bedněnými dvoukřídlými dveřmi do motivu kříže. Na klenáku do kaple letopočet 1787. Z boku je kaple osvětlena půlkruhově zaklenutými okny v hladkých šambránách. V trojúhelném štítu se uplatňuje čtyřlisté okno. Krytina střechy je pálená, prejzová. Horní kaple má fabionový strop. Spodní márnice je plochostropá, osvětlená z boků drobnými segmentovými okny. Z boku ze hřbitova vede vchod s kamenným segmnetovým ostěním členěným patkami a klenákem. Jeho protějšek tvoří slepá dveřní nika, do níž je vložen náhrobek s litinovým křížem.