činžovní dům

Stavba obdélného půdorysu, delší stranou do ulice, přízemí a dvě nadzemní poschodí, střecha sedlová. V přízemí do ulice pět os v poschodích sedm os. Stavba má secesní fasádu v uličním průčelí. V přízemí ve třech středních osách prodejna s výkladními skříněmi, ve střední ose vstup do prodejny. Postranní osa čelně vpravo má původní, dřevěné, dvoukřídlé průjezdní dveře s mosaznou původní klikou. Dveře jsou nahoře prosklené s kovovou dekorativní mříží secesního stylu, ve spodní části s dekorativními kasetami. Ve střední ose průčelí v prvním a druhém poschodí jsou balkony na konzolách se vstupy francouzskými dveřmi. Na nárožích balkonů kouličky na poprsni balkonů dekor. V přízemí po stranách zapuštěného vstupu do prodejny polopostavy na konických podstavcích s dekorem. Čelně vlevo muže, vpravo ženy. Oba s nadzvednutýma rukama drží konzoly balkonu nad sebou. Rámování oken profilované a v původním provedení, okna a dveře v zeleném nátěru. Osy oken po stranách čelně vlevo a čelně vpravo vysazené v mělkých rizalitech, protažených nad korunní římsu v nástavcích se segmentem a sloupky po stranách s kouličkami. Mělký rizalit střední osy má nad korunní římsou segmentový vikýř po stranách se sloupky s kouličkami. Vikýř má okno na výšku, nahoře se segmentem. Okna v průčelí jsou na výšku, pravoúhlá, tříkřídlá, třítabulková, nahoře s mřížováním. Okna v postranních rizalitech jsou šestitabulová. Korunní římsa desková, pod vikýřem a nástavci vždy se čtyřmi konzolami. Dekor na fasádě secesní, rostlinný, částečně geometrický, barva fasády dvoubarevná, světle zelená a bílá slonová kost. Mezi okny, vždy nad okny prvního poschodí a pod okny druhého poschodí maskarony ženských hlav v rostlinném dekoru, celkem čtyři. Na rizalitu čelně vlevo ve štuku písmena L.P. a na rizalitu čelně vpravo vročení 1905. Na zábradlí balkonu v prvním poschodí teracotový reliéf světce v krajině. Formát na výšku, nahoře se stlačeným segmentem. Světec stojí v krajině, blízko potoka, který přitéká z krajiny s horami v pozadí. Světec má za zády velký strom, přes potok naproti naproti skupinu staveb se sloupem P. Marie. Naproti světci na druhé straně potoka leží dítě.