sýpka

Sýpka je orientovaná kolmo k obytnému domu č. p. 8 a uzavírá na západní straně prostor vnitřního dvora. Patrový objekt je v přízemí vyzděn z lomového kamene a cihel, sýpkové patro, které předstupuje před východní fasádu, je na jižní straně hrázděné a na severní bedněné. Bedněné byly také oba štíty (jižní štít je rozebraný) a přízemí severního průčelí. Přízemí je rozděleno do třech prostor. Severní prostor, ve kterém je situováno žebříkové schodiště do patra, byl dříve průjezdný, dnes je na západní straně uzavřený novodobou cihlovou zdí a na východní dvoukřídlými svlakovými vraty. Prostřední i jižní trakt je přístupný dvěma jednokřídlými vchody z východního zápraží, vnitřní prostory jsou plochostropé a dlážděné topinkami. Hrázděná konstrukce horního patra je vyplněná tyčovinou a jednotlivá pole jsou omazaná lepenicí, všechny spoje jsou čepované. Krov byl rozdělen na dvě podlaží, která obsluhovaly dva nákladní otvory v severní stěně. Otvor do horního patra je umístěný na střed štítu, dolní veřeje jsou posunuté mimo osu k východnímu nároží. Sedlová střecha sýpky je krytá eternitem, má na východní straně výrazný přesah a chrání zápraží před deštěm.