venkovská usedlost

Okapově orientovaný řadový dvoupatrový objekt je situován v historickém jádru vesnice. Jedná se o stavbu hákového tvaru se severně orientovaným dvorem a hospodářským hloubkovým traktem. V minulosti byl dvůr uzavřen ze čtyř stran (východní část dvora uzavřena ohradní zdí a částečně menším objektem). Severní dvorní hospodářský trakt je na indikační skici z roku 1824 vyobrazen s malým rizalitem. Dnes zůstal zachován jen hloubkový trakt kolmo napojený na západní plochu obytné části, zbytek hospodářských traktů je zachován jen torzálně. Hlavní jižní průčelí je členěno šesti okenními osami, mezi druhou a třetí osou zleva prolamují fasádu vjezdová klenutá vrata. Okna první levé osy jsou novější trojdílná, ostatní okna potom dvojitá. Druhou osu prolamuje ještě vstup. Dvojitá čtyřtabulková okna ze čtveřice pravých os jsou lemována profilovanými šambránami. Korunní profilována římsa nese valbovou střechu, krytou pálenou keramickou taškou. Pravá část průčelí má částečně dochovanou fasádu, ze které je zřejmé obvyklé členění pomocí lizén, které dělí plochu fasády do jednotlivých polí mezi dvojicemi oken. Levá část fasády se vstupem a vjezdem již toto členění nenese.