venkovská usedlost

Okapově orientovaný řadový jednopodlažní (podsklepený) objekt je situován v historickém jádru vesnice. Jedná se o stavbu hákového tvaru se severně orientovaným dvorem a hospodářským a obytným hloubkovým traktem. Dům je završen sedlovou střechou s polovalbou při východní straně obytného uličního objektu a krytý pálenou keramickou taškou. Jižní hlavní průčelí člení tři osy oken ve zvýšeném přízemí a dvojice větracích otvorů do sklepení pod obytnou částí. Pod třetí okenní osou při pravé straně jsou situována vjezdová dvoukřídlá vrata do průjezdu, který ústí do dvora. Pravá část uličního průčelí v ploše vjezdu je opatřena bosáží. Okolo dvou oken při levé straně průčelí jsou profilované šambrány a fasáda je v této části průčelí hladká (značně poškozená). Okna byla původně dvoudílná čtyřtabulková. Dnes jsou však nevhodně nahrazena novodobými okny, která působí velmi rušivě. Vedle průjezdu ve dvoře jsou umístěny dveře do sklepa. Do obytné části se vstupuje z příčného hloubkového traktu ze dvora. K objektu náležel i špýchar či stodola příčně orientovaná v závěru parcely.