venkovská usedlost

Okapově orientovaný objekt v řadové zástavbě se zachovanou obchodní částí v přízemí a obytným patrem patří k netypickým venkovským stavením. Objekt má severně směřující hloubkový hospodářský trakt při východní straně a v minulosti ve dvorní části stály i menší zděné užitné stavby (dnes jen torzálně zachovány). Hlavní uliční průčelí je prolomeno čtyřmi osami. První osa je vlevo v patře prolomena oknem a v parteru obloukovým vstupem a úzkým výkladcem s okenicí. Druhou osu vymezuje okno v patře a vrata (bohatě dekorovaná) do průjezdu v přízemí, další dvě osy jsou totožně tvořeny šestitabulkovými okny. Okna lícují průčelí a v přízemí jsou rámovány plochými šambránami, v patře profilovanými, které přecházejí do jednoduché podokenní římsy. Hladká fasáda uličního průčelí je rozčleněna vertikálními lizénami, které oddělují průjezdovou část. Profilovaná korunní římsa nese polovalbovou střechu s pálenou keramickou krytinou (bobrovka).