hasičská zbrojnice

Volně stojící budova hasičské zbrojnice se nachází v centru obce, na návsi, v západní části prostranství obklopeného ze všech stran zás- tavbou. Z kamene zděná budova je vystavěna nad obdélným půdorysem, s hlavním průčelím orientovaným na východní stranu. Tato průčelní stěna je na ose prolomena obdélným, původně segmentově zaklenutým otvorem průjezdu (patrno z původního segmentového ukončení pů- vodních vrat), který má dnes rovný trámový překlad. Vrata jsou dvoukřídlá z prken sbíjaná, pozdějším zásahem upravená (pobitím své lícové strany prkny) do stávajícího obdélného tvaru. Průčelní východní stěnu ukončuje, stejně jako i protější západní stěnu, trojúhelníkový štít. V západním štítu je prolomen malý kruhový okénní otvor, prosvětlující půdní prostor. Obě boční podélné stěny jsou bez otvorů. Celou stavbu obíhá mírně předstupující soklový pás. Zbrojnici zastřešuje polovalbová střecha, krytá hladkou pálenou taškovou krytinou (bobrovka). Krov je hambalkový, s čepy zajištěnými dřevěnými kolíky.