kostel sv. Kateřiny

Kostel se nachází v parčíku v centru obce. Jeho orientaci je obrácená: vstupní průčelí je orientováno do prostoru návsi, tedy k jihovýchodu, oltář k severozápadu. Půdorys lodi tvoří obdélník, k němuž se na východě pojí obdélná věž a k jižnímu nároží průčelí schodišťová vížka. K jihozápadnímu nároží stavby, do kouta mezi loď a presbytář, je vestavěna sakristie.Stavbu člení tyto architektonické články: cihlový sokl, podokenní římsa ve výškové úrovni vstupního portálu (nad kterým se zalamuje) a jednoduchá podstřešní římsa. Střecha je sedlová, u presbytáře zvalbená. Krytinu tvoří eternitové šablony. Na vrcholku střechy presbytáře je umístěn sanktusník. Stavebním materiálem byly světlé cihly. Přízemí věže se otevírá ústupkovým vstupním portálem s tympanonem vyplněným slepou kružbou. Dveřní výplň je dřevěná, dekorovaná neogotickým kováním. Vstupní průčelí je zakončeno štítem, na jehož nárožích jsou umístěny dva opěráky. Věž je členěna do tří pater. První se z východu otevírá hrotitě zakončeným oknem ve špaletě, druhé pak dvěma sdruženými okny. Na východní stěně třetího patra jsou umístěny hodiny. Věž má jehlancovou střechu, jejíž krytinu tvoří plech (původní krytinou byla břidlice). Stěny mají pět okenních os; jinak jsou nečleněné. Nároží jsou zdůrazněna dvojicemi opěráků. Presbytář má pět oken, mezi nimiž jsou umístěny opěráky.Sakristie má pultovou střechou, krytou šablonami. Jižní stěna se otevírá sdruženým okénkem ve špaletě. V západní stěně jsou v pravoúhlém portálu dřevěné vstupní dveře opatřené kováním, ke kterým vedou tři schůdky. Předmětem ochrany je kostel a příslušný pozemek.