obytná budova

Objekt je situován na západní straně okraje historického jádra obce. Přízemní okapově orientovaný objekt v řadové zástavbě s polovalbovou střechou nad uliční částí je kryt pálenou keramickou taškou. Při východní straně na uliční obytný objekt navazuje hloubkový hospodářský trakt. Uliční průčelí je členěno třemi osami. Západní stranu průčelí prolamuje segmentově klenutý vjezd s dřevěnými vraty. Dále fasádu prolamuje dvojice oken (původně bývaly tři). Okno blíže k průjezdu je dvojdílné, okno při východní straně trojdílné. Fasáda hladká tvořená dvěma lizénami, které přecházejí v sokl a korunní římsu, oddělují část hlavního průčelí od průjezdové části. Nad průjezdem v hladkém nadpraží pouze zdobený profilovaný středový klenák. Obytná část z uliční části je podsklepena, vstup do sklepa je z průjezdu.