městský dům

Jednopatrový nárožní dům v řadové uliční zástavbě, na půdorysu L, zaujímající téměř celou obdélnou stavební parcelu, zděný z cihel s pískovcovými doplňky, opatřený štukovou fasádou. Hlavní průčelí se obracejí k jihu a východu , kam se terén výrazně svažuje. Ústřední jednopatrová hmota se třemi vtaženými nárožními věžicemi je opatřena mansardovou střechou s řadou plechových dekorativních vikýřků. Severní část domu tvoří protáhlé přízemní křídlo se střešní terasou a na západní straně se sedlovou střechou. Fasády mají výrazné horizontální členění, respektující superpozici po patrech. Na východní straně je hmota uložena na vysoké bosované podnoži, se soklem obloženým pískovcovými deskami. V přízemí je kvárová bosáž méně rustikální, s povrchem stále napodobujícím hrubě opracovaný kámen, v patře je bosáž hladká, s plastickým zvýrazněním nárožní armatury rizalitů věžic. Patra odděluje výrazný vodorovný pás tvořený vlysem, kordonovou římsou a širokým hladkým parapetním pásem pod okny 1. patra. Průčelí zakončuje výrazná konzolová korunní římsa. Nárožní rizality jsou jednoosé, zakončené atikou s pilířky a středovým volutovým štítem střešního vikýře. Toto základní členění doplňuje rytmický sled oken v osovém uspořádání nad sebou. Okna přízemí mají půlkruhové záklenky vyznačené bosáží, doplněné plastickým konzolovým klenákem, jejich dřevěné výplně mají dvoukřídlé provedení se středním sloupkem a trojdílné nadpraží s dekorativními kazetovými výplněmi a drobnou akroterií. Okna 1. patra mají štukové pravoúhlé šambrány s mohutnými přímými nadokenními římsami a výraznými parapetními výplněmi, flankovanými volutovými konzolami.Okenní výplně jsou čtyřkřídlé, s profilovaným poutcem, špaletové. Hlavní vstup v jihozápadním nároží má podobu bosovaného edikulového portálu s polosloupy a trojúhelným frontonem. Dvoukřídlé dřevěné výplňové dveře pokrývá slohová dřevořezba ( beschlagwerk), doplněná v půlkruhovém nasvětlíku ornamentální mříží. Vstup do obchodu v přízemí má podobu shodnou s okenními otvory, je však hlubší a opatřen dřevěným výplňovým deštěním, s dvoukřídlými prosklenými dveřmi. Další dva vstupy jsou vloženy do rizalitů ve východním průčelí a opatřeny slohovým pískovcovým pravoúhlým ostěním s klenákem a nadpražní čímsou. Nadsvětlík je opatřen dekorativním prosklením. Interiér nezpřístupněn.