radnice stará

Jednopatrový nárožní dům o třech okenních osách s atikovým patrem a dvěma oblouky arkád směrem do náměstí. Průčelí má červenou fasádu s bílými architektonickými detaily. Horizontálně člení průčelí profilovaná kordonová římsa nad přízemím a odstupněná korunní římsa. Vertikální členění v nárožích budovy pilastry s římsovými hlavicemi pod korunní římsou. Bosované přízemí prolomeno dvěma oblouky polokruhově sklenutých arkád. Pilíře zpevněny z vnější strany mohutnými opěráky. Čtyřtabulková křížová okna prvého patra osazena do lištových šambrán s plochým obdélným motivem jako parapetní výplní a zvlněnou trojúhelnou římsou v nadpraží. Žaluziová okna slepého patra mají v nadpraží proláklé římsy. Ve druhé okenní ose nad prvním patrem umístěna kartuš se znakem města. Při západním nároží osmiboká věž s hladkou červenou fasádou s kordonovou a korunní římsou. Ukončena bohatě členěnou barokní bání. Dům je v patře napojen spojovacím křídlem a dvěma prampouchy s domem čp. 118. Boční průčelí s hladkou fasádou, jedno okno osazeno v lištové šambráně s římsou v nadpraží, zbylá ve výřezech bez šambrán.. Podloubí sklenuto valenou klenbou s lunetami. Stěna přízemí prolomena portálem s profilovaným ostěním, odrazníky a polokruhovým záklenkem. Ve vrcholu záklenku klenák. Novodobá výplň. Jednopatrové dvorní průčelí o čtyřech okenních osách. Hladká bílá fasáda uzavřena nečleněnou korunní římsou. Čtyřtabulková okna osazena do výřezů bez šambrán s jednoduchým parapetem. Soustava pultových střech, eternit. Krov vaznicové konstrukce, půda dlážděna půdovkami. Vedou na ni klasicistní kované dveře, zachovány klasicistní okenice jednoho z oken, v jižní části půdy též původní železné táhlo, ortogonální vestavba vížky je opatřena taktéž původními dřevěnými dveřmi.