sbor Husův

Budova kostela je situovaná ve svažitém terénu podél jedné z hlavních komunikací obcházející střed města. Je částečně podsklepena, zděná z cihel, strop je dřevěný, střecha sedlová, krov dřevěný. Podlaha podsklepení, které je v zadní (západní) části budovy, je v úrovni terénu. Základy: betonové pasy (beton prokládaný kamenem). Strop nad suterénem monolitický. Přízemí tvoří dva prostory - předsíň a hlavní sál, oba plochostropé. Štítovému vstupnímu průčelí dominuje vertikální prvek dvojitého kříže na výšku celé budovy, jenž je umístěn do prosklené plochy, která tvoří věžovitý rizalit zakončený kalichem, a vstupní schodiště zastřešené plochou stříškou. Boční průčelí jsou sedmiosá s výrazně vertikálními desetitabulkovými okny a členěním pilastry, které vytváří lisénové rámce oken. Horizontální členění fasád je realizováno jednoduchým spodním soklem profilovanou okapovou římsou.