kaple sv. Jiří

Orientovaná podélná jednolodní stavba s polygonálním závěrem, krytá sedlovou, nad závěrem valbovou střechou, ve hřebeni nad chórem je osazen polygonální plechem pobitý sanktusník s lucernou, krytý stanovou stříškou. Průčelí s hladkým soklem a kvádrovým nárožím hladká, pod okny průběžná profilovaná římsa, vytvářející nad severním portálem a pod okny zalamující se rám. Okna jsou lomená, se šikmým ostěním a s kružbami s plaménky. Kamenný portál severního vstupu sedlový s přetínavými pruty, doplněn tympanonem tvaru lomeného oblouku s Ukřižovaným Kristem, portál západního vstupu kamenný, ve tvaru lomeného oblouku s přetínavými pruty. Pod střechou probíhá profilovaná hlavní římsa. Střech kryta dříve břidlicí, nyní pálenou krytinou.