venkovská usedlost

Řadová přízemní venkovská usedlost se sedlovou střechou, okapově orientovaná. Použitou střešní krytinou pálená keramická taška (bobrovka). Asymetricky řešené severní hlavní průčelí je prolomeno čtyřmi šestitabulkovými okny lícujícími s průčelím, s tvarovanými šambránami s ušima a středovým klenákem. Dále je hladká fasáda (šedozelená) objektu rozdělena soklem (dnes v provedení červenohnědé) a korunní římsou (bílá). Soklovou část prolamuje jeden větrací otvor do suterénu. Vstup při levé straně je tvořen repasovanými dvoukřídlými kazetovými dveřmi, vpravo – pod čtvrtou okenní osou vjezd s půlkruhovým záklenkem a původními vraty, které jsou situovány na nejnižší úrovni terénu. Terénní rozdíl je řešen kolmo vystavěnou cihlovou opěrnou zídkou. Z východně podélně navazujícího objektu a na něj příčně navazujícího hospodářského stavení zbylo pouze obvodové zdivo. Zachován zůstal ovšem další příčně navazující hospodářský objekt na této straně, přístavek na západě a stodola uzavírající rozlehlý dvůr.