silniční most

Kamenný most, zv. Svatojánský, o šesti půlkruhových, ke středu stoupajících obloucích, spočívajících na hranolových pilířích. Zábradlí ze železných prutů sestavených do čtvercových polí s vloženými soustřednými kruhy. V ose na východní straně mostu umístěna barokní socha sv. Jana Nepomuckého. Patrně nejstarší dochovaný kamenný most na Moravě (1592), opravován v letech 1931 - 1933. Socha sv. Jana Nepomuckého. V ose mostu na východní straně na kamenném profilovaném soklu osazen hranolový podstavec s vyloženou římsou, na jehož čelní straně v nízkém reliéfu znázorněno svržení světce z mostu. Na římse podstavce osazen nahoru se zužující soklík, na nárožích doplněný hlavičkami andílků. Nad ním umístěna esovitě prohnutá socha světce v životní velikosti, s biretem na hlavě skloněné k levému rameni a s křížem v náručí. Autor: Johann Sturmer, před r. 1718.