litinový kříž

Na širší hranolové dvoustupňové základně spočívá čtyřboký hranolový sokl, nahoře ukončený sedlovou stříškou, na niž navazuje hranolová patka kříže. Na soklu je upevněn mohutný plochý litinový latinský kříž, lemovaný profilovanou obrubou, jehož břevna jsou ukončena soustavou dekorativního gotizujícího ornamentu s perforovaným motivem čtyřlisté gotizující kružby. Ke křížení břeven jsou symetricky připojeny čtyři plastické listy vinné révy gotizujícího tvarosloví. Na ploše v křížení břeven kříže jsou umístěny reliéfní německé nápisy. Na přední straně: Hier / ruhet / in Herrn / unser geliebter Sohn und Bruder / HERMANN CLASSEN / 8. Oct. 1848 gest. 7. Aug. 1866 //. Na zadní straně citace biblického verše Jan 11, 25: Ich bin die Auferstehung / und das Leben / wer in mich glaubt / der wird leben / ober gleich stürbe //.