socha sv. Jana Nepomuckého

Sv. Jan Nepomucký je podán stojící v mírem kontrapostu, oděný v kanovnickém rouchu - klerice, rochetě a mozettě, s biretem na hlavě. V obou rukou drží před tělem diagonálně položený velký krucifix. Hlava je pootočena k pravému rameni a mírně skloněna, světcův pohled směřuje vpřed. Poněkud stylizovaná tvář je lemována kučeravými vlasy a vousy. Kolem hlavy světce umístěna kovová aureola s pěti hvězdami. Sochařská figura se vyznačuje strnulým postojem, uzavřeným obrysem a méně propracovanou modelací, příznačnými pro lidovou formu pozdního baroka. Socha je druhotně osazena na vysokém čtyřbokém soklu. Na kamenné podestě spočívá širší profilovaná základna, přecházející ve střední část soklu, mající formu čtyřbokého směrem nahoru se výrazně zužujícího obelisku s mírně konkávně projmutými stěnami. Sokl je završen mohutnou vyloženou bohatě profilovanou římsou. Stěny střední části soklu člení oválné ryté rámy, v horní třetině se nachází v hlubokém reliéfu provedený květinovo-ovocný feston, zavěšený na plastických kruhových úchytech.