činžovní dům

Činžovní nárožní pětipodlažní dům s vestavěným podkrovím, nárožním arkýřem zakončeným tamburem s drobnou oplechovanou kopulí. Fasáda přízemí a prvního patra s pásovou rustikou, horní patra s hladkou omítkou. Obě fasády shodně arch.řešeny, včetně štukových prvků, v úrovni 2.-4.NP jsou umístěny zaoblené arkýře, v 5.NP ukončené balkonem, v ose arkýřů nad atikou zaoblený štít. Konsola arkýře v Šimáčkově ul. s maskaronem (dívčí hlava) lemuje v přízemí hlavní vstup do domu. Nad okny v arkýřích jsou obdélná štuková pole s vegetabilní výzdobou, v nárožním arkýři s datem 1904. Dochovaná um.-hist. a řemeslná výzdoba interiéru: hlavní domovní dveře (kazetové s motivy slunce) a prosklenné dveře vestibulu s nadsvětlíkem, skla leptaná, s vegetabilními motivy, vestibul zaklenutý segmentovou klenbou se štukovým dekorativním pásem (vegetaiblní motivy, dívčí hlavy) pod stropem, dochováno pův.terazzo na chodbách, podkovovité schodiště se zábradlím (motiv květů), původní dveře do bytů s plechovými dekorativními štítky na jména, leptaná skla oken na podestách schodiště s rostlin. a květin. motivy.