činžovní dům

Řadový čtyřpatrový dům z roku 1906 o čtyřech osách se dvěma arkýři, završený pětibokým štítem. Přízemí má vysoký sokl, nad ním je rustika, při oknech zdůrazněná diamantovými čtverci. V krajní levé ose je pulkruhově zakončený vjezd do průjezdu, rámovaný pylony zakončenými maskarony, které svírají segmentový pás vyplněný stylisovanou větévkou a číslo čp. Vrata do průjezdu jsou dvoukřídlá, dřevěná se skleněnými výplněmi chráněnými geometricky pojatou mříží. Průčelí dominují dva půlkruhové dvoupodlažní arkýře ve spodní části se žlábkováním a s hrubou omítkou. Pod parapetní lištou oken 2. podlaží jsou reliéfní pole se secesně stylisovanými rostlinnými ornamenty. Mezi okny druhého podlaží jsou reliéfní alegorické postavy Průmyslu, Zemědělství, Věd a Umění. Některá obdélná okna mají v nadpraží lištu zdobenou vejcovcem, okna třetího patra mají velká parapetní pole vyplněná rostlinným (větvičky) dekorem. Okno nad vjezdem má v parapetu kartuši s nápisem: "Zbudován 1906". Průjezd je valeně zaklenut, ve výši paty klenby probíhá široký reliéfní pás ze stylisovaných větévek. Stejný reliéf obíhá i oblouk kleneb. pasu, který přetíná chodbu průjezdu. Těsně za ním vystupuje několilk schodů k mřížovým vratům do domů. Schodiště má keramický obklad s vsazenými štukovými panely s reliéfní výzdobou. Interier: V interiéru je původní schodiště se zábradlím tvořeným profilovanými sloupky a volutami mezi nimi. Původní jsou mnohabarevné terazzové dlažby, dřevěné vstupní dveře do bytu.