lihovar - škrobárna

Severně od vsi je při řece Loučné situován nedaleko železniční trati menší areál, jemuž dominuje zděná patrová stavba bývalého mlýna, přestavěného na škrobárnu. K této patrové stavbě na jižní i severní straně přiléhají nevelké přízemní přístavby. Všechny části kryjí sedlové střechy. Ze střechy jižní přístavby vystupuje neoslohový polygonální komín. Fasády jsou neogoticky členěny - ve štítech patrového domu je lemování trojúhelníkovým zubořezem a sdružení tří malých oken, olemovaných pravoúhle stupňovitě prohnutou římsou ve stejných štítech. Technologické zařízení se nezachovalo. Dochovaná je pouze turbína, která je v provozu jako malý zdroj el. energie. K budově mlýna patří hospodářský objekt a náhon s jezem.